Arrangements- og kulturkalender

Her kan du se de arrangementer vi har på Café Utopia.

Udstilling

 

Café Utopias forårsudstilling.

 

Café Utopia har pt. en spændende forårsudstilling!

Udstillingen præsenterer værker af 3 forskellige kunstnere, med hver deres speciale og materialevalg.

På billedsiden udstiller Lars Stampe sine farverige malerier.

Hans inspiration er primært hentet i Cobra bevægelsen, hvor spændet mellem det figurativt abstrakte maleri og de klare farver giver en dramatisk og stemningsfyldt oplevelse. Stop op og lad dig bevæge af de farverige billeder.

 

Tonja Rosenblad har sin rod i begrebet protestbroderi.

Protestbroderierne på både papir og tekstil, vidner om en social indignation, som Tonja med sin spidse nål giver et satirisk og skarpt udtryk. En anden tilgang til håndarbejdet er design med henblik på, at produktet skal bruges til noget konkret. Stadig med et stærkt fokus på det æstetisk udtryk arbejder Tonja med mindre brugsting som tasker, covers, tehætter, smykker, æsker mm. i tekstil og papir.

Udstillingen på Utopia vil fokusere på Tonjas eksperimenter med formgivning i papir.

 

Keramiker Susanne Hansen laver brugskunst i stort set alle afskygninger, og arbejder udelukkende i stentøjsler, der kræver brændetemperaturer op til 1260 grader, og sikrer, at alle tingene kan tåle almindeligt brug i et køkken.

Susanne Hansen arbejder meget med det enkle udtryk og ynder at bruge afdæmpede og støvede farver – de udtrykker for hende noget tidløst som klæder det uforgængelige materiale.

Udover forårets gæstekunstnere, udstiller to af husets egne medarbejdere også udpluk af deres værker på 1. salen. Charlotte Tegen udstiller udtryksfulde portrætmalerier og finurlige skulpturer og Stefan Hasselmose udstiller poetiske fotografier af den vestjyske natur.

Velkommen til en spændende og alsidig udstilling på Utopia.

Udstillingen kan ses frem til d. 11. juni.

Torsdag d. 15. juni kl. 16.00 ferniseres den næste udstilling med kunstneren Gunnar Gregersen fra Fjaltring. Tonja fortsætter sin del af udstillingen med de smukke papirting. 

Med venlig hilsen

Café Utopia

 

Værtsfamilie til tysk studerende

Værtsfamilie til tysk studerende.

 

Da vi i Cafe Utopia ansætter en udvekslingsstudent

søger vi en værtsfamilie som Josephine kan bo hos.

 

Hun skal bo hos værtsfamilien fra

September 2023 - Juli 2024.

 

Hvis det er noget I er interesseret i og

har mulighed for kan I henvende jer til

 

Kaj Christensen, Cafe Utopia

 

 

 

 

Sommerudstillingen på Café Utopia

Café Utopia har ny sommerudstilling klar med 2 kunstnere fra d. 13. juni.

På vægge og to vindues nicher: Gunnar Gregersen fra Fjaltring.

Gunnar skriver om sig selv:

"JEG ER NYSGERRIG. 

FOR MIG ER PROCESSEN VIGTIG.

JEG UNDERSØGER, EKSPERIMENTERER MED MATERIALER OG SAMMENSÆTNINGER.

JEG LEGER MED DET UFORUDSIGELIGE OG SØGER DET UDFORDRENDE"

 

Malerier:

Når jeg maler, bruger jeg forskellige teknikker og får derfor forskellige udtryk. "Hinterglass" er en teknik, hvor der males på "bagsiden" af glas. Jeg maler også med oliemaling på træ. Værker som ofte afsluttes med et strejf af en gasbrænder.

Skabe:

Jeg bygger skabe i en symbiose mellem skulptur, maleri og funktion.

Brugsgenstande med overraskelser

Fuglestager:

Jeg samler på ting med forskellige farver og strukturer. Noget kan bruges til fuglevinger, andet til stagernes fod. Selve kroppen er skåret i træ, som slibes og males .

Blandform:

Jeg holder meget af at arbejde med forskellige materialer, som "taler" til hinanden.

Når paletten er sammensat af træ, metal, maling, plastik m.m. opstår det uventede.

 

Desuden fortsætter Tonja Rosenblad sin udstilling med brugs- og pynteting af papir.

Tonja er livslang håndarbejds-entusiast og autodidakt krea(k)tivist. Af formel uddannelse er hun cand.mag. i spansk og kunsthistorie, og denne baggrund kommer tydeligt til udtryk i hendes tilgang til “protestbroderiet”, som hun introducerede i forbindelse med sin første udstilling i 2017: et stærkt fokus på det sproglige indhold på den ene side og komposition, teknik og æstetik på den anden. Protestbroderierne på både papir og tekstil vidner om en social indignation, som Tonja med sin spidse nål giver et satirisk og skarpt udtryk. Det ses også, når hun tager fat i mere traditionelle broderiformer som f.eks. klokkestrengen eller juletræstæppet: hvad der på afstand ligner tidligere generationers idealiserede udtryk, rummer ved nærmere eftersyn en ironisk kommentar til den aktuelle virkelighed.

En helt anden tilgang til håndarbejdet er design med henblik på, at produktet skal bruges til noget konkret. Stadig med et stærkt fokus på det æstetisk udtryk arbejder Tonja med mindre brugsting som tasker, covers, tehætter, smykker, æsker mm. i tekstil og papir.

Udstillingen på Utopia fokuserer på eksperimenterne med formgivning i papir. Tonja har deltaget i flere udstillinger, afholdt workshops og foredrag.

Udstillingen ferniseres d. 15. juni kl. 16.00 og alle velkommen. 

Næste udstilling kommer op d. 21. august.

 

keyboard_arrow_up Sidst opdateret 25. april 2023 af