Arrangements- og kulturkalender

Her kan du se de arrangementer vi har på Café Utopia.

Intro-tekst

Udstilling

Udstilling

International udstilling på Utopia

I sensommeren åbner en spændende og usædvanlig udstilling på Cafe Utopia. En englænder, en japaner og to lettere fylder de lyse rum ud med deres forskellige værker.

Den engelske fotograf Mark Cowper Dyer udstiller følsomme fotos og den japanske tekstilkunstner Makiko Kuno udstiller små ypperligt broderede værker som udstilles i montre på cafeen.

De to hovedudstillere er de lettiske tekstilkunstnere Ilze Ruditze og Ruta Bogustova. Ilze Ruditze har en legende tilgang til kunst og elsker at finde inspiration i naturens teksturer og stemninger. Børn og børnenes måde at udtrykke sig på har også en helt særlig betydning for hendes kunstneriske udtryk. Ilze Ruditze er uddannet fra Letlands Kunstakademi men bosiddende i Holstebro siden 2008, hvor hun bl.a. har eget atellie i Danmarksgade og underviser på Kunstskolen Emilia på Balletskolen.

Èn der har haft særlig stor betydning for Ilzes kærlighed til tekstilkunst er Ruta Bogustova. Ruta er ligeledes uddannet i tekstil ved Lettisk Kunstakademi og har deltaget i flere internationale udstillinger. Rutas lyse sind og legende tilgang til kunst er tydelig i hendes umiddelbare udtryk. Hun benytter sig primært af genbrugsmaterialer til fremstillingen af hendes værker og er i en alder af 85 år stadig aktiv kunstner. Det er en særlig ære at få lov til at udstille nogle af hendes værker her.

Udstillingen kan ses i Cafe Utopias åbningstid fra uge 34 t.o.m. uge 42.

 

keyboard_arrow_up Sidst opdateret 11. maj 2020 af