Arrangements- og kulturkalender

Her kan du se de arrangementer vi har på Café Utopia.

Udstilling

1. marts - 11. juli (forlænget pga. Covid-19 nedlukning)

Tre forskellige kunstnere der på hver deres måde vil glæde sit publikum. 

Nyd maden og værkerne og køb en gave med hjem til dig selv eller én du har kær. 

 

Tekstilkunstner og kunstmaler Maja Einarsdottir

Maja er uddannet tekstilkunstner fra MHI i Island i 1980 – 1984. MHI var en anerkendt kunstuddannelse og den eneste i Island på det tidspunkt, men blev nedlagt i 90´erne til fordel for en traditionel akademisk kunstuddannelse på Det Islandske Universitet.

I dag udtrykker hun sig både igennem tekstilkunst, men vælger mere og mere andre udtryksformer så som maleri, tegning, skulptur og kollage.

Hun kom til Danmark i 1984 fordi hun fik lov til at tage et år som hospitant ved Kolding kunsthåndværkerskole og blev boende.

Hun har undervejs taget anden uddannelse undervejs, men har hele tiden holdt fast i kunsten som fritidsbeskæftigelse og har udstillet rundt omkring både ene og med forskellige grupper.

P.t. er hun medlem af Sønderjysk malersammenslutning af 1935 og udstiller med dem.

Som tekstilkunstner har hun altid været optaget af forskellige materialer og strukturer og har brugt alt fra metalskrot til plastik sammen. med mere traditionelle tekstile materialer. Af emner eller temaer er det nok miljø og natur der har optaget hende mest igennem årene.

 

Lisbet Thorøe Larsen

Lisbet Thorøe Larsen forvandler vores minder, fra vores gemmer, ting fra lofter og skuffer - til nye rummelige collageværker og brugsting. 

"Min Kreativitet vækkes af fortællingerne i kulturkomposten, håndbagagen, hjertegodset og skuffeulden", konstaterer Lisbet. 

Hun elsker at komponere ud fra tingenes egne fortællinger. Kreativitet er energi. Og processerne er med til at afklare spændvidden i både idé og materiale i Lisbets assemblageværker og upcyclede lamper. 

Kom og se, hvordan gamle telefonbogssider, hæklede flakoner og gamle oliemalerier bliver til lamper eller hvordan ting og sager med sjæl og patina bliver til symmetrisk, fortællende rummelig collage (assemblage).

 

Smykkekunstner Jette Jeppesen

Jette har designet og lavet smykker igennem de sidste godt tyve år.

Hendes foretrukne materialer er sølv, guld, kobber og emalje.

‘En af mine yndlingsteknikker er at bearbejde art clay silver, men jeg eksperimenterer også meget med emalje, det er både spændende og fascinerende at arbejde med farver på smykker. Desuden omsmelter hun gammelt guld og sølv til nye og mere nutidige smykker.

 

Uddannelse: Skals Håndarbejdsseminarium 1991-94.
Hovedfag: Vævning, strik & læder.
Arbejdsområde: Smykker i ædle metaller, sten, perler og gummi.
Praktik & kurser: Hos forskellige kunsthåndværkere og smykkedesignere i DK siden 1998. Undervist i diverse kreative fag siden 1994

 

keyboard_arrow_up