Arrangements- og kulturkalender

Her kan du se de arrangementer vi har på Café Utopia.

Udstilling

 

Café Utopia præsenterer en ny udstilling.

 

Fra og med d. 1/11 præsenterer Café Utopia en ny udstilling.

Denne gang er det billedskæreren Claus Faber der står for træfigurer samt Ilze Rudzite der sammen med Mark Dyer og elever fra Holstebro Kunstskole udsmykker væggene.

Claus Faber er uddannet arkitekt fra Kunstakademiet og arbejder nu som kunsthåndværker/ billedkunstner.

Han arbejder på en hovedplatform –træknuder.

Han skærer i træknuder og søger at skabe smukke og spændende former der opstår i sammenstødet/kontrasten/koblingen mellem naturens organiske former og det mere stringente menneskeskabte. Mange af træarbejderne tager udgangspunkt i en skålform, hvor funktionen som skål er underordnet i forhold til den skulpturelle form. Andre arbejder er ren skulptur.3 underplatforme er –knudeæsker, pastelkridtmalerier og kartonbilleder. Udgangspunktet for alle 3 ting er arbejdet med træknuderne.

Ilse Rutzite er uddannet på Letlands Kunst akademi (1993- 1999) og har undervist på VIA University College – tekstildesign, håndværk og formidling (2012- 2015) og underviser på læreruddannelse - VIA University College (2017 – nuværende)

Ilze bor og arbejder som kunstner og underviser i Holstebro fra 2008, men oprindeligt kommer hun fra Letland.

Tekstilkunst eller fiber art er det media, hvor hun mest elsker at udtrykke sig i. Hendes inspiration kommer tit fra naturen – dens farver, former, teksturer og stemninger. Børn og børnekunst har også en særlig rolle i Ilzes kunstneriske udtryk.

Flere af teknikerne og emner er inspireret af hendes arbejde på Holstebro Kunstskole, hvor hun underviser børn i visuel kunst.

Mark Dyer er oprindelig fra England og flyttede til Danmark i 1997. Han er uddannet fotograf på Medieskolerne i Viborg og har arbejdet som fotograf i kommunikationsafdeling på hospitalet i Holstebro. Han arbejder nu fuldtid som fotograf på Museum Østjylland i Randers, Grenaa og Ebeltoft. Han bruger fotokunst som en måde at udtrykke sine følelser om verden, samfundet og sit personlige, indre rum. 

Desuden vil udstillingen rummer værker af eleverne på Holstebro Kunstskole, hvor Ilze Rutzite underviser.

 

Udstillingen ferniseres d. 1/11 kl. 19.00 – træf et valg og kom til fernisering…

.

 

 

keyboard_arrow_up Sidst opdateret 09. november 2021 af